fbpx

Over mij

Maak kennis met mij en mijn reis tijdens en na mijn burn-out. 

Mijn naam is Rein Steinkühler. Geboren in 1987 en getogen in Amsterdam. Tegenwoordig ben ik woonachtig in de regio Alkmaar samen met vriendin Nathalie. Tijdens en na mijn studie bedrijfskunde aan de VU heb ik jaren in de financiële sector gewerkt.

In 2015 ben ik burn-out geraakt na een opeenstapeling van vervelende gebeurtenissen in korte tijd. Ik had geen energie meer, ervaarde veel stress in mijn lijf, voelde me erg onzeker en had dagelijks last van angst- en paniekaanvallen. Medisch gezien was er niks mis met me en na een kortstondig traject met cognitieve gedragstherapie bij de psycholoog werd ik weer losgelaten.

Even ging het beter met me, maar al snel viel ik weer terug. Via de huisarts kwam ik terecht bij een revalidatie instelling waar ik 2 dagen per week samen met diverse psychologen en fysiotherapeuten aan mijn herstel werkte. Langzaam maar zeker kwam ik tot de ontdekking dat er veel meer aan de hand was dan te veel gewerkt hebben, en een aantal heftige gebeurtenissen in korte tijd.

Dat waren alleen maar de laatste druppels. Er had zich onverwerkte emotie vastgezet in mijn lichaam. Voornamelijk uit mijn pubertijd toen mijn ouders (en ik) in een vechtscheiding verwikkeld raakten. Deze emoties probeerden nu mijn aandacht te trekken met alle gevolgen van dien.

Lees verder onder de foto en het interview

Bekijk mijn interview met Het Parool

Deze ontdekking is het begin van een lange reis geweest waarin ik met behulp van onder andere (groeps-)therapie, adem coaching, yoga, meditatie, mindfulness en plantmedicijnen mijn emoties heb mogen voelen en toelaten. Ik heb inzicht verkregen welke overlevingsmechanismen ik in mijn leven heb ontwikkeld, en minder behulpzame patronen los mogen laten. Ook heeft het me geholpen om aan te voelen welke keuzes écht goed voor mijn ware ik zijn. Deze reis gaat tot op de dag van vandaag door, en hopelijk de rest van mijn leven.

Mijn passie is om samen met jou ook deze reis aan te gaan! Naast mijn eigen ervaringen heb ik in 2018 een coaching opleiding gevolgd bij de Baak en heb ik me gespecialiseerd met de opleiding coachen bij werkstress en burn-out aan het Europees Instituut (2019). Daarnaast volg ik regelmatig cursussen en trainingen om mijn kennis op peil te houden, én neem ik deel aan 2 verschillende intervisiegroepen.

Ben jij er klaar voor om in een vrijblijvend gesprek kennis te maken? Neem dan contact op.