Voor wie

Ontdek hier of jij je herkent in stressklachten of een burn-out.

Je Ware Ik begeleidt mensen met stress- en burn-outklachten. Stress is in feite een gezonde reactie van ons lichaam op een ongezonde situatie. Als dat voor korte duur is, zoals bijvoorbeeld voor een presentatie of een rijexamen, is dat niet erg en kan het je zelfs helpen om beter te presteren en alerter te zijn.

In de oertijd hielp het ons bijvoorbeeld om te vluchten indien er gevaar dreigde. Na dit piekmoment is het belangrijk om te ontspannen zodat je lichaam zich weer kan herstellen naar de oorspronkelijke situatie. Het wordt ongezond als er geen ruimte is voor herstel en de stresshormonen gedurende lange tijd door je lichaam blijven circuleren. 

Dat kan zijn omdat er bijvoorbeeld gedurende lange tijd te veel van je gevraagd wordt op je werk, omdat er problemen zijn in je thuissituatie of wanneer onverwerkte emoties zich in je lichaam hebben opgeslagen.

Als je deze signalen bewust of onbewust negeert, gaat je lichaam steeds harder zijn best doen om je te laten zien dat er belangrijke dingen spelen die aandacht nodig hebben. Wanneer je dit maar lang genoeg volhoudt kan het zo zijn dat je lichaam zichzelf letterlijk lam legt met een burn-out tot gevolg.

Herken je jezelf in één of meerdere van onderstaande gevoelens, klachten of gedragingen?

Lichamelijk

Bij bovenstaande klachten vind ik het belangrijk dat je ook een arts raadpleegt om eventuele fysieke oorzaken uit te sluiten en zo nodig te behandelen.

Gedragingen

Geestelijk

Veel van deze klachten ken ik uit eigen ervaring of van de vele cliënten die jou zijn voorgegaan. Benieuwd hoe ik te werk ga? Lees dan verder over mijn werkwijze.